Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Hírek
Galéria
Vályogálom_2012
Ábel Európában

Célja:

Vályogálom című projektünk középpontjában a környezettudatos építkezés állt, melynek konkrét céljaként egy hordozható vályogkemence építését vittük véghez, melyet a mesterrel közösen a résztvevők aktív közreműködésével bonyolítottunk le.

Az 5 hétvége segített megismerkedni elméletben és gyakorlatban egyaránt a vályog környezetbarát technikájával.

A 5 hétvége során a Pék Nemzetség 9 tagján kívül a Szivárvány Törzs 5 más gyermekotthonban élő tagjaiból 6-6 fiatalt vontunk be.

Eredménye:

A tervezett tevékenység célkitűzéseit sikerült teljesíteni, mert a ,,Vályogálom" valóra vált. Gazdagabbak lettünk sok új tapasztalattal,nem formális tanulás álltal. Tovább építjük a közös jövőt.

FLP céljai:

fiatalok aktív polgári részvételének elősegítése általában, ezen belül elsősorban európai polgári részvételük előmozdítása:

ha a fiatalok megértik a fenntarthatóság fontosságát, és megismerik annak módszereit, átélik járhatóságát, maguk is dönthetnek a fenntartható élet mellett, ami már aktív részvételnek számít a társadalom életének javításában.

Emellett ezen értékek irányt mutatnak a fiataloknak mint későbbi felnőtteknek, hogy milyen szempontok alapján döntsenek és cselekedjenek Európa polgáraiként!

  • a tevékenység témája,

A tevékenység a környezettudatos életmód értékeit volt hivatott közetíteni a résztvevő fiataloknak,a téma nem vesztette el aktualitását!

  • újítás, kreativitás és vállalkozó szellem,

Az újítás-kivinni a fiatalokat arborétumba, elektromos áram, kényelem mellőzésével. Kitaláltuk akarunk építeni egy közös kemencét-kreativítás! Megtaláltuk a Mestert-megépítettük saját kezünkkel a kemencénket, magunk sütjük a kenyerünket!

  • a csoport(ok) tagjainak szociális és személyes fejlődése.

A projekt összekovácsolja a fiatalokat egy kreatív csapattá. Kipróbálja önmagát, személyes fejlődés új dolgokat ismer meg, tapasztal, megtanul. A tanultakkal személyisége gazdagodik. Alkalmazkodnia kell a résztvevő fiataloknak a különböző helyszínek kihívásaihoz, a Nemzettségek tagjai közösen egymást elfogadva ,segítve építették, építik a saját és közös kapcsolati hálójukat. Ezáltal szinte észrevétlenül lépik át a saját korlátaikat, gazdagodik személyiségük.

-
Cim: -
Méret 0 MB
Feltöltve:
2016-01-07 11:49:05
Felhasználói név
Jelszó


developed by Centrumnet Systems